Με τον όρο «Πράσινη Στέγη», ονομάζουμε ένα δώμα το οποίο καλύπτεται από βλάστηση, που αναπτύσσεται σε ελεγχόμενες συνθήκες με πολλά περιβαλλοντικά, ενεργειακά και οικονομικά οφέλη.  Οι πράσινες στέγες είναι επίσης γνωστές ως φυτεμένα δώματα, φυτοδώματα, οικολογικές στέγες, οικοστέγες, πράσινα δώματα, ταρατσόκηποι, οροφόκηποι, roof gardens κλπ.

Tα φυτά (χλοοτάπητας, θάμνοι ή και δέντρα) εγκαθίστανται επάνω σε ειδικό σύστημα αποστράγγισης, με αντιριζική προστασία, σε ειδικό, ιδιαίτερα ελαφρύ εδαφικό υπόστρωμα, ώστε να μην επιβαρυνθεί η κατασκευή με μεγάλα φορτία. Mπορεί ακόμα να τοποθετηθεί και αυτόματο σύστημα άρδευσης.

H επιλογή των φυτών γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες, τις ανάγκες για άρδευση και λίπανση και τη βιωσιμότητά τους.

Η εταιρεία ΕΜΥ εφαρμόζει ένα πρωτότυπο, ελαφρύ και εύκολο στην εφαρμογή σύστημα, με υψηλή κατακράτηση νερού, σχεδιασμένο ειδικά για πράσινα δώματα σε κατοικίες, εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια σε αστικές περιοχές.

 

Πλεονεκτήματα Φυτεμένου δώματος

  • Εκμετάλλευση μιας αχρησιμοποίητης ταράτσας δημιουργώντας έναν νέο χώρο χαλάρωσης και ανάπαυσης για τους ιδιοκτήτες.
  • Το φυτεμένο δώμα προστατεύει το κτίριο το καλοκαίρι απ’ τις υψηλές θερμοκρασίες και το χειμώνα απ’ τις χαμηλές θερμοκρασίες. πέρα από την αισθητική του πράσινου τοπίου και την παραγωγή οξυγόνου απ’ τα φυτά και τους θάμνους που είναι φυτεμένα σ’ αυτό.
  • Συγκράτηση του νερού από βροχοπτώσεις και διαχείριση ομβρίων υδάτων
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της στέγης
  • Αύξηση της αξίας του ακινήτου