Διώξτε την μούχλα & την υγρασία

Η αυξημένη υγρασία σε ένα κτίριο επιδεινώνει τις συνθήκες διαβίωσης των ενοίκων του, επηρεάζοντας άμεσα την υγεία τους (ειδικά όταν διαμένουν σε αυτό ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά, έγκυες ή ηλικιωμένοι κ.ά.). Ευθύνεται για αναπνευστικά προβλήματα, πόνους σε αρθρώσεις, πονοκεφάλους, αλλεργίες κ.ά.
Επιπλέον, οδηγεί σε αποσάθρωση των οικοδομικών υλικών δημιουργώντας μεγάλες ζημιές, έως και ανεπανόρθωτες καταστροφές, από την ταχεία διάβρωση. Κατ’ επέκταση ενδέχεται να απειληθεί η στατική επάρκεια του κτιρίου.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε για πάντα από την υγρασία, θα πρέπει πρώτα να εντοπιστεί η πηγή της.

Η υγρασία μπορεί να διεισδύσει στα δομικά υλικά µε δύο τρόπους:

-Από τα νερά της βροχής και του χιονιού.

Η προβληματική επιφάνεια εμφανίζει κιτρινίλες, ασπρίλες, φουσκώματα και ξεφλουδίσματα στο χρώμα ή το σοβά.
Δημιουργείται από την απορρόφηση του νερού της βροχής και του χιονιού από τα δομικά υλικά (σκυρόδεμα, σοβάς, τούβλα κ.α.). Πολλές φορές το πρόβλημα επιβαρύνει η ύπαρξη τριχοειδών ή και μεγαλύτερων ρωγμών στην επιφάνεια.

-Λόγω συμπύκνωσης των υδρατμών.

Αυτού του τύπου η υγρασία είναι γνωστή ως ίδρωμα των τοίχων, που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας και μυκήτων. Πολλές φορές η προβληματική επιφάνεια εμφανίζει μαυρίλες, πρασινίλες, έντονη μυρωδιά.
Δημιουργείται από την διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην εσωτερική και εξωτερική πλευρά των δομικών υλικών. Η στεγανοποίηση σε αυτήν την περίπτωση επιτυγχάνεται µε τη σωστή θερμομόνωση.

Δείτε παρακάτω λύσεις στεγανοποίησης