Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα Γερμανικών προδιαγραφών της Bauder GmbH & Co. KG

H Στεγανοποίηση ταρατσών με ασφαλτόπανα της BAUDER, συνδυάζει την οικονομία με την ποιότητα και την αξιοπιστία. Οι ασφαλτικές μεμβράνες της BAUDER είναι αυστηρών προδιαγραφών, διατίθενται και εφαρμόζονται ευρέως, σε λογικές τιμές και η υγρομόνωση που παρέχουν είναι αξιόπιστη και διατηρεί τη λειτουργικότητά της για πολλά χρόνια.

Τρόπος Εφαρμογής

 • Επιμελής καθαρισμός όλης της επιφάνειας, επέμβαση σε προβληματικά σημεία με τοπικές επισκευές και ξήλωμα διαφόρων σαθρών κονιαμάτων ή παλαιών στεγανωτικών.
 • Επάλειψη με ασφαλτικό βερνίκι σε βάση γαλακτώματος Eshalac Νo 50-S σε σταυρωτό σχηματισμό. Το συγκεκριμένο βερνίκι αυξάνει στο μέγιστο την πρόσφυση του αφαλτοπάνου στο υπόστρωμα και συντελεί στην αποφυγή της αποκόλλησης του από την περιφέρεια.
 • Ακολουθεί η στεγανοποίηση με το κορυφαίο ασφαλτόπανο Γερμανικών προδιαγραφών στη κατηγορία των SBS . Το Bauder PYE PV 200 S 5 EN είναι Ελαστομερής ασφαλτική μεμβράνη 5,2mm/6kg/m2 με άνω επικάλυψη ορυκτής ψηφίδας από σχιστόλιθο. Έχει Συμπεριφορά σε ψυχρή κάμψη (- 25°C) και Θερμοκρασία σταθερότητας (+ 100°C ).Η θερμοσυγκόλληση του ασφαλτοπάνου στο υπόστρωμα γίνεται με τη χρήση κατάλληλου φλόγιστρου. Τα ασφαλτόπανα συγκολλούνται το ένα παράλληλα με το άλλο, ξεκινώντας από τις υδροροές ή το χαμηλότερο σημείο της ένωσης διαφορετικών δωμάτων. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη ροή του νερού. Η επικάλυψη των ασφαλτοπάνων μεταξύ τους είναι 10 εκατοστά κατά μήκος του ρολού και τουλάχιστον 15 εκατοστά στα άκρα του. Οι επικαλύψεις των ασφαλτοπάνων κατά τη συγκόλληση πιέζονται ελαφρά, έως ότου το τήγμα του υλικού να εμφανιστεί στο σημείο της ένωσης, γεγονός ενδεικτικό της στεγανής συγκόλλησης των ασφαλτοπάνων Προεκτεινόμαστε 20 έως 35 εκατοστά επί του στηθαίου και κατά περίπτωση αγκαλιάζουμε όλο το στηθαίο δημιουργώντας μία στεγανολεκάνη.
 • Τοποθέτηση μηχανικής στήριξης – Λάμα αλουμινίου Γερμανικής προέλευσης της BRIEL στην κορυφή της ασφαλτικής μεμβράνης περιμετρικά των στηθαίων μηδενίζοντας τις πιθανότητες αποκόλλησης του ασφαλτόπανου από την περιφέρεια.  Ενίσχυση της μόνωσης με εφαρμογή ελαστοπλαστικού ακρυλικού και πολυουρεθανικού υλικού σφραγίσεως σε όλα τα ευαίσθητα σημεία.
 • Τοποθέτηση Εξαεριστήρων Μόνωσης τριών μερών (δίσκος-σωλήνας-καπέλο) ώστε να απεγκλωβιστεί η υγρασία που έχει εισχωρήσει στην κύρια πλάκα της ταράτσας.

Πλεονεκτήματα στεγανοποίησης με ασφαλτόπανα

Bauder GmbH & Co. KG

 • Η στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα προσφέρει 100% προστασία από τα όμβρια ύδατα.
 • Ακολουθεί πλήρως τις συστολές και διαστολές της μονωμένης επιφάνειας, διότι χρησιμοποιούνται ελαστομερή ασφαλτόπανα (SBS).
 • Τα ασφαλτόπανα έχουν τέλεια πρόσφυση σε όλα ανεξαιρέτως τα δομικά υλικά.
 • Είναι οικονομική και το κόστος κατασκευής αποσβένεται χάρη στη μακροβιότητα της.
 • Προσφέρει οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας, επειδή λόγω έλλειψης υγρασίας, αυξάνεται η θερμομονωτική απόδοση των δομικών υλικών. 
 • Μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια όλες τις εποχές του χρόνου.
 • Γραπτή εγγύηση 20 ετών